WANDA
RoËl m. Koole

Arts voor Acupunctuur
Praktijk voor Acupunctuur en Chinese Kruiden

Over Mij

Roel KooleMijn naam is Roël Milton Koole, geboren 5 mei 1957 te Paramaribo, Suriname. Ik heb Geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Suriname. In 1982 heb ik besloten naar Nederland te vertrekken. Door politieke ontwikkelingen in Suriname was het mijns inziens nuttig om ook de studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam te volgen. In 1986 ben ik afgestudeerd als basisarts aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam.


Aanvankelijk wilde ik mij specialiseren in de Huisartsengeneeskunde en heb een jaar als assistent van huisarts J. Witzand gewerkt in Amsterdam Zuid-Oost.
Spoedig kwam ik tot de ontdekking dat vele gezondheidsproblemen niet goed begrepen werden door de moderne artsenij. Van de vele klachten die als medisch onbegrepen beschouwd worden, worden deze omschreven als psychologisch/psychosomatisch.
Ook vele chronische klachten worden behandeld met het langdurig innemen van medicijnen, zoals pijnstillers, kalmerende middelen, anti-depressiva en slaapmiddelen. Deze middelen lossen geen enkel probleem duurzaam op. De patiënten blijven vastgeroest in een chronisch klachtenpatroon.
Nee, de moderne wetenschap heeft geen antwoord op vele onbegrepen medische klachten.


Roel kooleIk ben toen geïnteresseerd geraakt in oude geneeswijzen. Zo heb ik ontdekt dat acupunctuur vrij snel verbetering en zelfs verlossing van chronische klachten kan bieden. Door acupunctuur wordt het leven stukken aangenamer.

De patiënt wordt geprikkeld om aan zichzelf te werken en zichzelf te genezen. Een sterke methode om te herstellen van allerlei klachten en kwalen.


Van 1987 tot 1990 ben ik in opleiding geweest bij de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV). Vanaf het begin van mijn opleiding bij de NAAV ben ik direct gestart met een fulltime acupunctuurpraktijk. Ik heb mij met hart en ziel gestort op het genezen van mensen door middel van naalden en heb ontdekt dat acupunctuur voor 9 van de 10 medische hulpvragen in mijn praktijk een goede opvang biedt.

Vanaf 1995 tot 2011 ben ik docent geweest bij de opleiding van de NAAV. Momenteel ben ik bestuurslid van het ITCM. Een stichting die nascholingen verzorgd voor arts acupuncturisten.
Zelf heb ik meerdere nascholingen verzorgd. Een hoogtepunt hieromtrent is de nascholing over het Post Traumatissch Stress Syndroom aan NAAV-artsen in China. Mijn specialiteit is namelijk gericht op de behandeling van stress-gerelateerde klachten. Maar acupunctuur is ook zeer geschikt voor pijnbestrijding en heel wat andere klachten en kwalen. Zie hiervoor de lijst van INDICATIES.


Van alle klachten behandeld in mijn praktijk zal 90% herstellen, waarvan 60% duurzame genezing d.w.z. verlossing van pijnstillers, anti-depressiva en kalmerende middelen.
Vele patiënten van mij voelen zich herboren in een vernieuwde weg in het leven. Als arts geeft dat een voldaan gevoel.