WANDA
RoËl m. Koole

Arts voor Acupunctuur
Praktijk voor Acupunctuur en Chinese Kruiden

Andere Geneesmethoden

Hoewel de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) hoofdzakelijk gebruik maakt van behandelingen door middel van acupunctuur en kruiden, zijn er ook andere methoden beschikbaar.
Zo wordt regelmatig gebruik gemaakt van warmtetherapieën zoals moxa. Hierbij wordt gemalen bijvoetkruid verbrand. De hitte wordt gebruikt om het lichaam te verwarmen.

Er zijn ook andere vormen van acupunctuur. Daarbij wordt een klein gedeelte van het lichaam gebruikt (micro-acupunctuur) om lichamelijke en geestelijke problemen te behandelen.
Ooracupunctuur, schedelacupunctuur, hand- en voetacupunctuur zijn vormen van micro-acupunctuur behandelmethoden.

warmtetherapie acupunctuur tui-na

Een andere methode die ook toegepast wordt is de zgn. Chinese Fysiotherapie, oftewel Medische Tui-Na massage en manipulatietechnieken. Tui-Na is een combinatie van massagetechniek en manuele manipulatietechnieken.

Een speciale techniek is de Qi Gong oftewel Chinese Medische Tai Chi of Yoga.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ademhaling, lichaamshouding en mentale ontspanning. Door deze drie aspecten van ons mens-zijn te combineren, kunnen we een doorbraak krijgen in vastgeroeste patronen die ziekte onderhouden.

taichi

De genoemde extra behandelmethoden worden in mijn praktijk toegepast, als de gewone acupunctuur en Chinese kruiden niet afdoende werken. Vaak zal er ook rekening gehouden worden met een voedingsgewoonte als onderdeel van een vastgeroest klachtenpatroon in een bepaalde levensstijl.
Alle genoemde behandelmethoden worden in mijn praktijk toegepast, vooral als het gaat om klachten die moeizaam herstellen.